Ajattelinpa näin sunnuntaina mietiskellä hieman ihmisten arvoja. Niitä on paljon, sillä onhan meitä ihmisiäkin. Ja kuinka erilaisia arvot voivat ollakaan!

Meillä oli terveystiedossa joskus tälläinen arvo tehtävä, kolmestakymmenestä (?) arvosta piti vähitellen jättää itselleen kolme. Se ei ollut ihan helppoa, kuten arvata saattaa. Piti osata nostaa esille asioita, jotka olivat itselleen niitä tärkeitä. Minusta oli mukavaa huomata, että meidän luokassa arvot eivät olleet niin pinnallisia kuin kuvittelin. Tai no, rehellisesti sanottuna ei minua hirveästi kiinnosta muiden ihmisten arvot, jos nämä kyseiset ihmiset eivät ole minulle tärkeitä. Ja eipä minulla sellaisia ystäviä olekaan, joiden arvot keikkuisivat kauniin ulkokuoren ympärillä.

Arvot siis kertovat ihmisestä paljonkin, mutta jos joltakin vastatusten arvoista kysyy, ei kannata yllättyä jos toinen ei osaakaan vastata. Niitä on hankalampi muotoilla sanoiksi kuin luulisi. Elämä on varmasti mukavempaa, jos arvot ovat kohdallaan. Ja nyt kysynkin sinulta, kuka tätä tekstiä luet, mitkä ovat sinun arvosi ja miksi juuri ne?