Katsoinpa tuossa eilen elokuvan Tuhkimotarina (suomennettuna). Pääosassa vilahtavat Hilary Duff, Chad Michael Murray, Jenniger Coolidge, Dan Byrd, Regina King ja Julie Gonzalo. Ja kuten saattaa ehkä arvatakin, elokuva on siis vanhan kunnon Tuhkimo-tarina sijoitettuna tähän päivään. Ei kirjaimellisesti, mutta kuitenkin. No, toimiko se? Minun mielestäni melko hyvin.

Elokuvassa oli aseteltu koulun snobit ja "nörtit" vastakkain. Kun Sam (Duff) saa tietää, että hänen salainen sähköposti- ja tekstiviestiystävänsä on koulun suosituin poika Austin (Murray), hänen tunteensa ovat ristiriitaiset. Ja mikä pahinta - Austin ei tiedä hänen olevan Sam, "ruokatyttö" läheisestä ravintolasta. Ja tietenkin asia paljastuu sitten mahdollisimman monien korvien ollessa läsnä ja sekös se vasta noloa on. Happy end? Tietenkin, sehän kuuluu satujen tyyliin.

Vaikka elokuva oli tälläinen melko pinnallinen teinileffa, ja minun täytyy myöntää että ennakkoluulot olivat aika kovat, se kuitenkin ylitti ne. Välillä tälläiset elokuvat ovat hyvää viihdettä ja ajan kulua. Lisäksi elokuvassa otetaan hyvin kantaa siihen, että suositut ja ei suositut voivat tulla toimeen, vaikka ainakin se vaikeaa on. On outoa huomata, kuinka pinnallinen tämä maailma oikein on. Ihmiset löytävät toisensa samasta "luokasta" eivätkä vilkaisekaan muualle. Voivatko kaksi täysin erilaista maailmaa kohdata? Kyllä voi, ainakin tämän leffan mukaan. Ja toivon, että niin on muuallakin.

***½