Käytöstavat. Joopa joo, tosi tylsää. Kaikkihan tietää mitä hyviin käytöstapoihin kuuluu, ne on jo pienenä opetettu ja opittu ja jos ei, niin jossain vaiheessa niistä on kuitenkin karvaasti saanut kuulla. Mutta kuitenkin, koulussa esim. huomaa päivittäin, että ne käytöstavat ei ole ihan hallinnassa. Ei sillä, että se minua haittaisi, ei ollenkaan, kunhan vain mietin. Mitä esimerkiksi seuraavissa tilanteissa tulisi tehdä? (eikä nyt suoranaista yhteyttä varsinaisiin käytöstapoihin, mutta kumminkin)

Istut jossakin, esimerkiksi katsomossa, joka on täynnä ihmisiä. Sinulle tuleekin tarve päästä pois ja päästäksesi pois sinun on hypittävä ainakin puolen tusinan ihmisen ohi ahtaassa tilanteessa. Niin että mitenkäs nyt? Olisiko sopivampaa mennä heidän edestään takapuoli heihin päin, vai etupuoli heihin päin?

Tai syöt rauhassa jossakin kahvilassa, kun joku vanhempi henkilö, esim opettajasi kurvaa itsensä siihen eteesi istumaan ja alkaa kysellä mukavia. Sinulla on suu täynnä pullaa ja mietit, että pitäisikö sinun vastata ruoka suussa, mikä on tietenkin epäkohteliasta, vai ensin mussuttaa suu tyhjäksi ja antaa opettajan ymmärtää että olet halukas keskustelemaan hänen kanssaan. Että mitenkäs tässä tilanteessa?

Juu, en nyt itsekään ole ihan perillä, mikä tämän jutun pointin piti olla, mutta tulipahan kirjoitettua. Eikä ne käytöstavat nyt ihan turhiakaan ole. On ihan kiva kun esimerkiksi kaupungilla joku aiemmin liikkeeseen sisään mennyt jää pitämään ovea auki tms. Ollaan hei kohteliaita seuraava viikko! :-)