Jep, sainpa idean tekstiin eilen järjestetystä Taiteiden yöstä. Varmaan tuttu monellekin, niitähän järjestetään monessa kaupungissa. Ja varmaan jokaisessa kaupungissa pätee sama sääntö: nuoriso laukkaa paikalle pussikaljojensa kanssa ja sekoilee kuin viimistä päivää. Tälläistä se oli eilenkin.

Tunnen nuoria ihan hirveästi, ketkä suunnilleen joka viikonloppu "ryyppäävät" tai vähintään pari kertaa kuussa. On kyllä mukava kuunnella niitä sekojuttuja jälkikäteen. Milloin on petetty tyttö/poikaystävää, milloin oksennettu minnekin ja aina on jokin hävinnyt jne. Ja rahaa kuluu. Tämä "harrastus" ei ole myöskään mistään koulumenestyksestä tai genrestä kiinni. Alkoholi tuo ihmiset yhteen. Ei se nyt mitenkään hirveän huono asia ole, mutta sehän tässä harmittavaa onkin, että kaikki tuo tapahtuu "kännissä". (Tiedän ihmisiä, jotka puhuvat kännistä vaikka eivät olisi juoneet paljonkaan) Onko silloin solmitut suhteet ja jutut aitoja?

En nyt sano, että olisin joku alkoholin vastustaja, mutta järki käteen! En yhtään ihmettele, että alaikäiset ei saa alkoholia ostaa, koska meininki on ihan järjetöntä. Eikä se meno siitä mitenkään muutu vanhempanakaan ehkä, mutta silti. Humalaiset ihmiset ovat kuvottavia. Ne horjuu ja heiluu ja örisee ja huutaa ja etenkin minua raivostuttaa se, että kun on pullo tai tölkki tyhjennetty niin se heitetään pusikkoon tai mäiskätään asvalttiin. Mitäs nyt yhdestä pullosta niin. Kyseinen ihminen ei kykene taas ajattelemaan muuta kuin itseään, eikä esimerkiksi sitä koiraa tai ihan ihmistäkin, joka siihen sirpaleeseen astuu.

Hauskaa voi pitää ilmankin mitään alkoholia. Tässä ne erotellaan ne rohkeat ja massanmukana menijät. Rohkea uskaltaa reilusti bailata ilman mitään vettä vahvempaa, sen sijaan massatyyppi ottaa huikkaa siinä kuin muutkin, koska ei halua erottua joukosta ja leimautua nössöksi. Se on itsensä päätettävissä, mihin ryhmään haluaa kuulua. Ainoa haittapuoli vaan on se, että yleensä se rohkea kyllästyy nopeasti känniläisten juttuihin ja tekoihin. Tai voihan siinä käydä niinkin, että alkoholi jää aina vain vähemmäksi (mitä nyt ei noista Suomen tilastoista ainakaan voi päätellä...).

Tällästä. Että kannattaa miettiä haluaako oman kuvansa, missä kuola valuu ja vaatteet on miten sattuu, seuraavan päivän lehteen koko suvun nähtäväksi.